Historiikki

Forssan Liivikeskus – Since 1961

Alusasujen erikoisliike palvellut asiakkaitaan Forssan katukuvassa vuosikymmenten ajan.

Liivikeskuksen on perustanut
Kirsti Poukka vuonna 1961.

Liike sijaitsi yli 20v. pienessä 28,5 m2 liiketilassa Kartanonkadulla, pienen kulma takana. Tärkein tuotemerkki oli kotimainen Patricia.

Liivit myytiin tuolloin pääosin laatikosta. Tuotteita oli vain pieni määrä esillä.

Äidin ja tyttären tie
yrittäjiksi alusasujen maailmaan.

Vuonna 1989 Forssan Lehdessä oli ilmoitus myytävästä alusasuliikkeestä, joka kiinnosti heti. Juttelin äitini kanssa ja päätimme tehdä tarjouksen.

Kaupat syntyivät ja aloitimme äitini Hilkka Laukkasen -Salmen  kanssa liivikauppiaan uran.

Historiikki – Liivikeskus
Historiikki – Liivikeskus

Muutto isompaan liiketilaan.

Opettelimme liivimaailman saloja pienessä liikkeessä, kunnes päätimme muuttaa v.1991 isompiin tiloihin Kartanonkadun varteen. Tämä liikepaikka olikin lyhyt vierailu sillä meidät vuokrasopimus yllättäen irtisanottiin v. 1993. Tuli eteen taas uuden liiketilan etsintä.

Muutto liikekeskukseen ja Hilkan eläköityminen.

Forssaan oli juuri valmistunut uusi liikekeskittymä Torikeskus ja saimme sieltä pienen liikepaikan. Hilkka jäi eläkkeelle v. 2000 ja siitä asti Anu ollut vastuussa yrityksestä. Yritys on työllistänyt Anun lisäksi aina yhden kokoaikaisen työntekijän ja kiireapulaisen.

Historiikki – Liivikeskus

Ihania muistoja Torikeskuksesta!

Muutimme 2001 Torikeskuksen sisällä isompiin liiketiloihin kadun varteen. Torikeskuksessa oli lämminhenkinen yhteishenki yrittäjien keskuudessa. Järjestimme muiden yrittäjien kanssa isompiakin tilaisuuksia, muotinäytöksiä. Muistatkos mahtavat Villin Lännen -päivät, jotka olivat Torikeskuksen ja Pumpuli Enkelin pihapiirissä ?

Uudistumista maailman mukana

Kyllä se kaupankäynti on muuttunut hurjasti vuosikymmenien aikana! Alusasujen myynti tapahtuu edelleen mielestämme vahvasti kivijalkakaupassa, mutta uusien palvelumuotojen tarjoaminen oli tärkeää, jotta muualla asuvat kohderyhmämme asiakkaat tavottaisivat palvelumme digitaalisestikkin.

Vuonna 2013 avasimme verkkokaupan rintaliivi.com. Tällöin tyttäreni Elina alkoi myös työskennellä Liivikeskuksessa yhä enemmän ja vuonna 2017 keväällä kokopäiväisesti.

Ihania muotinäytöksiä ja messutapahtumia Ypäjän Finnderbyssä monien vuosien ajan.

Viides liikepaikka ja uutta virtaa!

Aloimme haaveilemaan uudesta liikepaikasta näkyvämmällä paikalla. Niin se sitten vaan sattumalta osui kohdallemme eräänä päivänä iltalenkillä. Ihanteelliseen liikepaikkaan Torikadulle muutimme 2017. Parasta oli näkyvä sijainti ja parkkipaikat suoraan liikkeen edessä.

Täällä olemme viihtyneet hyvin ja saamme asiakkailta positiivista palautetta sijainnistamme.

Anu Niemi on toiminut 1.9.2019 tasan 30 vuotta liivikauppiaana.

Vuosi 2020 lähti hyvällä tarmolla käntiin, mutta asetti yrittäjän aivan uudenlaiseen testiin.

Covid-19 tullaan muistamaan kyllä historiassamme. Täydellinen asiakaskato 2020 alkukeväästä pakotti lomauttamaan työntekijät ja yrittäjä päivysti myymälässä noin kahdeksan viikkoa yksin. Kyllä siinä oli itsellä, jos toisella vitsit vähissä, mutta onneksi ovi avautui edes joskus ja asiakkaat tulivat piristämään. Yrittäjän näkökulmasta 90-luvun lamat läpi käyneenä vuoden 2020 kevät oli pahempi asiakaskadon takia.

Kesä piristi kaupankäynnin ja ihmisten mielen! Loppusyksystä alkoi taas huoli kaupankäynnistä toisen virusaallon seurauksena.

Vuosi 2020 asetti meidät keksimään uudenlaisia palvelumuotoja, jopa kotiinkuljetusta.

Syytä juhlaan 2021! Liivikeskus täyttää 60 vuotta!

Suunnitelmissa on monenlaisia tempauksia ilahduttamaan asiakkaitamme, kunhan tämä korona helpottuu. Alkuvuodesta julkaisimme uudet nettisivut, joiden sisältä löytyy myös uudistettu verkkokauppamme.

Helmikuussa 2021 Lanseerasimme uuden palvelukonseptin etäsovituspalvelun, joka on verkkokaupan asiakkaan sekä liivimyyjän ennakkoon varattuna aikana käytävä etä videotapaaminen. Asiakas saa varmuuden oikein istuvasta tuotteesta ammattilaisen avustuksella

Nähdään Liivikeskuksessa!